بلخی با سفیر ایران: تسهیلات اخذ ویزه سبب کاهش مهاجرت غیرقانونی می شود

سیدحسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین وعودت کنندگان با بهادر امینیان سفیر جدید ایران در کابل ملاقات و از آن سفارت خواست که در زمینه اخذ ویزه ایران برای شهروندان افغانستان تسهیلات بیشتر فراهم سازد.
این دیدار روز شنبه 28 جدی سال روان در مقر وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان صورت گرفت و در رابطه به وضعیت مهاجرین افغان در ایران و بهبودی این وضعیت بحث و تبادل نظر شد.
وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان معلومات داد که وضعیت مهاجرین در ایران نسبت به گذشته بهبود یافته، ثبت نام افراد بدون مدرک، شمولیت کودکان بدون مدرک در مکاتب ایران و اشتراک شان در کانکور عمومی، ایجاد تسهیلات مسافرت زمینی شهروندان افغانستان به ایران نمونه های از بهبود وضعیت است.
وی افزود که ایران و افغانستان در جلسه کمیته چهارجانبه راهبری توافق کرده اند که افغانهای دارای مدرک بدون باطل شدن اسناد اقامتی شان بتوانند به افغانستان تردد نمایند. گسترش این روند از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران در تردد قانونی مهاجرین کمک می نماید. همچنان برداشته شدن شرط خرید تکت رفت و برگشت طیاره برای کسانیکه ویزای ایران می گیرند و صدور ویزه طولانی می تواند در جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی شهروندان افغانستان به ایران موثر واقع شود، اما اخراج اجباری مهاجرین، دشواری و هزینه بلند اخذ ویزا سبب گرم شدن بازار قاچاقیان انسان می گردد.
سفیر ایران در کابل ضمن یادآوری از میزبانی چهل ساله کشورش از مهاجرین افغان و ایجاد سهولت شهروندی برای آنان، وعده سپرد که مطالبات وزارت را با تهران شریک می سازد.