مدیریت مشترک مهاجرین با جمهوری اسلامی پاکستان

sadam_morr
دوشنبه ۱۳۹۹/۳/۵ - ۱۱:۱۰
مدیریت مشترک مهاجرین با جمهوری اسلامی پاکستان

#بخش‌هشتم

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان طی پنج سال گذشته حکومت وحدت ملی فعالیت های موثری را انجام داده است، خلاصه دستاوردهای این وزارت در یک جلد کتاب چاپ شده و سافت آن نیز در از طریق ویب سایت وزارت در اختیار عموم قرار داده شده است بنابر مسئولیت اطلاع رسانی خلاصه آن کتاب در قسمت های مختلف ازین طریق به نشر سپرده می شود.

در مجموع مهاجرین افغان در پاکستان به حدود دو و میلیون و ۷۰۰ هزار نفر می رسد و از میان آن یک و میلیون ۴۰۰ هزار نفر دارای کارت مهاجرت (POR) هستند، ۸۶۰ هزار نفر بدون مدرک در نتیجه یک تفاهم دوجانبه ثبت و راجستر گردیده و حدود ۳۰۰ هزار نفر دیگر بدون مدرک هستند.

دولت افغانستان با جانب جمهوری اسلامی پاکستان همه ساله کمیسیون چهار جانبه و سه جانبه با حضور کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان(UNHCR) به منظور رسیدگی رفع مشکلات مهاجرین و پناهندگان افغان برگزار می نماید. آخرین نشست آن در تاریخ 18 جون 2019 در شهر اسلام آباد پاکستان برگزار شد.

همچنان به صورت دوجانبه نیز در این مورد با مسئولان حکومت پاکستان مذاکرات جریان دارد که در نتیجه آن وزارت، سفارت ونمایندگی های سیاسی افغانستان در پاکستان توانستند به دستاورد های ذیل دست یابند.

۱. عودت داوطلبانه، تدریجی، باعزت و مصئون (۱۲۲۴۸۰۰) افغان از پاکستان طی پنج سال گذشته.

۲. تمدید کارت اقامت ۱.۴ میلیون پناهنده افغان دارندگان کارت (POR) به صورت سالانه و تمدید اعبتار کارت های (ACC) الی 23 مارچ 2020.

۳. توافق پاکستان روی عدم برخورد سیاسی با پدیده مهاجرت.

۴. ثبت و راجستر ۸۶۱۷۰۲ مهاجر فاقد مدرک در پاکستان و توزیع کارت تثبیت هویت(ACC) برای ۵۷۰۴۶۵ نفر ثبت نام شدگان.

۵. شناسایی ۲۷۱۰۱۸ نفر متعلمین، ۵۵۲۳ نفر محلصین، ۴۹۰۹ نفر معلم و ۳۲۲ باب مکتب جلب همکاری های بین المللی در رابطه به بهبود وضعیت آنان.

۶. جلوگیری از آزار و اذیت مهاجرین در پاکستان.

۷. اعزام تعداد ۴۳۵ مهاجر متقاضی حج بیت الله شریف حسب هدایت جلالتمآب رئیس جمهور مطابق میکانیزم اعزام مهاجرین به مناسک حج طی سال ۱۳۹۶، ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به عربستان سعودی.

۸. مذاکرات کمیته مهاجرین در چهارچوب پلان عمل صلح و همبستگی میان افغانستان و پاکستان، روی موضوعات بهبود وضعیت مهاجرین و تنظیم بازگشت داوطلبانه آنان به افغانستان. تاکنون دو دور مذاکرات صورت گرفته است، دور اول به میزبانی افغانستان و دور دوم به میزبانی پاکستان.

۹. رفع محدودیت در افتتاح حساب بانکی مهاجرین برویت کارت اقامتی.

۱۰. فراهم ساختن ۲۰ درصد بورسیه دولت پاکستان برای فرزندان مهاجرین.

۱۱. رفع محدودیت صدور گواهی نامه رانندگی برای مهاجرین.

۱۲. افزایش مراکز عودت برای مهاجرین در شهرهای پاکستان.

۱۳. شناسایی تعداد چهار انجمن فعال مهاجرین و همکاری در عرصه حصول اجازه این انجمن ها از جانب پاکستان.

+4

تازه ترین خبر

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۴ - ۱۵:۱
Background image

معاون کمیشنری عالی ملل متحد درامور پناهنده گان: با افزایش بودیجه، کمک رسانی برای مهاجرین بیشتر خواهد شد

نکات فوق را خانم وینسا متر بولی معاون کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان (UNHCR) در دیداری که با محترم مولوی سعید احمد بنوری رئیس دفتر مقام وزارت امور مهاجرین و عودت‌کننده. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۷ - ۱۴:۴۶
Background image

وزیر امور مهاجرین و عودت کننده گان با معاون والی ولایت پکتیا، دیدار کرد

محترم مولوی عبدالکبیر وزیر امور مهاجرین و عودت کننده گان، با مولوی انعام‌الله صلاح‌الدین معاون والی ولایت پکتیا، در دفتر کارش دیدار کرد.
در این دیدار که در مورد به وضعیت برگشت‌کنندگان. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۷ - ۱۳:۴۶
Background image

دو تفاهم نامه در وزارت امور مهاجرین به امضاء رسید

وزارت امور مهاجرین و عودت کننده گان دو تفاهم نامه همکاری را با موسسات احیای مجدد انصاری برای افغانستان و د کلیو او پرمختایی پروگرام امضا نمود.
این تفاهم نامه ها به ارزش یک میلیون و 23. . .

بازگشت به خبر