متن کامل بیانیه نور رحمن اخلاقی سرپرست و نامزد وزیر وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان

anwari_morr
سه‌شنبه ۱۳۹۹/۷/۱۵ - ۹:۴۳
متن کامل بیانیه نور رحمن اخلاقی سرپرست و نامزد وزیر وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان
 
سیمینار سالانه گفتمان استراتژیک وزارت
آقای استوارد سمپسون، رییس نمایندگی سازمان بین المللی مهاجرت
نماینده محترم دفتر سازمان غذایی جهان
رؤسا و آمرین ولایتی و مرکزی
خانم ها و آقایان
السلام و علیکم و رحمت الله و برکاته
روز همه شما به‌خیر
خوشحالم از اینکه امروز در این گفتمان استراتژیک با شما معرفی می‌شوم و شما را از نزدیک می‌بینم. من در جریان کارها و تلاش‌های شما هستم و از تلاش های تک تک شما در عرصه خدمت به عودت کنندگان و بیجاشدگان سپاس‌گزار می‌باشم. جا دارد که از همکاران استراتژیک وزارت، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرت، سازمان بین المللی مهاجرت، سازمان خوراک جهانی، OCHA، NRC، DRC، WHHو دیگر همکاران ملی و بین المللی صمیمانه قدردانی نمایم. جا دارد از ستاد برگزاری این ورکشاپ جهت هماهنگی و مدیریت خوب‌شان نیز تشکری کنم.
همکاران محترم
مهاجرت و انتخاب محل زندگی مناسب حق هر انسان می‌باشد. نظر به اوضاع سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اقلیمی کشور، ما با یک پدیده مستمر بیجاشدگی و عودت روبرو هستیم و ما باید در همکاری با نهادهای ملی و بین المللی ذیربط، این پدیده را به صورت موثر مدیریت نماییم و نیاز است تا راه حل آن را بصورت کوتاه مدت و دراز مدت دریافت کنیم. می‌دانیم که تمامی ادارات همکار فعالیت‌های خویش را پلان گذاری و تطبیق می نمایند و این را نیز می‌دانیم که ضعف هماهنگی و همکاری موثر درمیان ادارات فعال در عرصه مهاجرت، اثر بخشی فعالیت های انجام شده را تحت تاثیر خویش قرار داده است و بر ارزیابی شفاف و کمی شدن فعالیت‌ها نیز تاثیر گذاشته است.
جا دارد صراحت داشته باشیم و تأکید کنیم که آنچه مسئولیت وجدانی و اداری ما است، به بهترین صورت ممکن، در مرکز و ولایات باید انجام داده شود و رؤسا و آمرین محترم ولایتی را خطاب قرار می‌دهم که در این عرصه هرآنچه به من و همه مسوولین مرکزی ارتباط داشته باشد؛ مسوولیت رسیدگی به آن را داریم و ما به این امر مکلفیم و در این زمینه همه تلاشمان را انجام می‌دهیم.
نام گذاری این ورکشاپ سالانه تحت عنوان "گفتمان استراتژیک" به این معناست که ما بجای درد دل، شکایت و پرداختن به مسائل روزمره، انتخاب کرده‌ایم که روی تقویه اهداف استراتژیک، توسعه هماهنگی هاو طرح برنامه های استراتژیک تمرکز می‌نماییم و اوضاع موجود عودت و بیجاشدگی را تحت چتر واحد مدیریت موثر و سالم، سازمان دهی می‌کنیم، تا پیامد مدیریت سالم وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان، در تغییر و بهبود اوضاع جامعه عودت کننده و بیجاشده نمایان گردد و قابل پیمایش باشد. آنچه ما هم اکنون میبینیم؛ گرچه بیجاشدگان و عودت کنندگان دچار فاجعه انسانی نشده اند و اما این قشر مظلوم و محترم هنوز از بیکاری، مشکلات معیشتی، دسترسی به خدمات اساسی و عدم استقرار و ادغام پایدار رنج می‌برند. شاید امکانات کافی نداریم، شاید چالش‌های غیر مترقبه‌‌ی جلو ما سبز می‌شوند، شاید بروکراسی موجود کارایی و موثریت را تضمین نمی تواند، و اما هیچ‌کدام این ها عذر موجه برای هیچ کم‌کاریی نیست. در یک مدیریت پویا همیشه پرسش اصلی این است که آیا از همه امکانات موجود، استفاده موثر و کارامد شده است؟ پاسخ خیلی ها به این پرسش منفی است. من از همه همکاران خود تقاضا دارم تا با اراده قوی و با هماهنگی کامل و موثر به کارهای خویش رسیدگی کنند و با تعریف یک سازوکار اصلاحی، که روند اصلاحات را مستمر بسازد،‌ دست به دست هم اعظمی شدن موثریت عملکردمان را پی ریزی کنیم.
وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان، حداقل با هفتاد کشور دنیا روابط گسترده در سکتور مهاجرت دارد و همه این روابط بر اساس تفاهمنامه‌ها، ابلاغیه ها و پلتفرم های بین المللی تنظمیم شده است. دولت افغانستان متعهد به تطبیق یک سلسله اهدافی‌است که در این اسناد بین المللی به صورت واضح مطرح شده اند. مثلا در استراتژی راه حل‌ها، دولت ما متعهد به فراهم سازی زمینه عودت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان می‌باشد، یعنی ما باید مؤلفه‌های عودت را مشمول دسترسی عودت کنندگان به خدمات اساسی، اشتغال، معیشت مناسب و ادغام و استقرار پایدار، در هماهنگی تاثیر گذار، محاسبه شده و قابل ارزیابی با ارگان های ملی و بین المللی برای این افراد فراهم نماییم. این کار ممکن نیست مگر اینکه ما روابط و هماهنگی‌ها را توسعه دهیم، همکاری های خود را گسترده تر نماییم و دو مهمی موثریت و کارایی را در محور هماهنگی قرار دهیم. کارهای خوبی انجام شده است و باید تداوم یابد، تحت چتر معینیت پالیسی و پلان، مکانیزم پلان گذاری‌ها معیاری تر شده است، تلاش شده است پلان گذاری سالانه واحدهای اولی و دومی طبق اهداف بلند مدت و تعهدات بین المللی این وزارت ترتیب داده شود. برای توسعه هماهنگی و پلان گذاری در سطح ولایات، مکانیزم حمایتی زون ها فعال شده است که ما این مکانیزم را بیشتر حمایت خواهیم کرد و همچنان در معینیت های دیگر کارهای خوبی انجام شده است و مفید بوده اند.
باید خاطرنشان کنم که از موارد با اهمیت پیشرو، یکی تطبیق فرمان 305 در هماهنگی با اعضای کنسرسیوم است. تلاش داریم طرزالعمل‌های این فرمان تایید شود. طبق این فرمان همه ما دست باز برای تهیه مسکن به مستحقین خواهیم داشت و می‌دانیم که مسئله‌ی توزیع زمین، از بنچ‌مارک‌های چارچوب ملی صلح و انکشاف افغانستان است.
همکاران محترم
همه ‌می‌دانیم که وزارت امور مهاجرین یک وزارت اجرایی نیست اما این وزارت باید زمینه های ادغام پایدار را فراهم آورد. یکی از چالش‌ها این است که نهادهایی که نقش اجرایی مسئولیت ها دارند، خیلی با این وزارت هماهنگ نشده اند و شما می‌دانید که این مسئله تاثیر بدی روی استقرار و ادغام مجدد می‌گذارد و تا حالا هم گذاشته است. مسئولیتی بزرگی روی دوش ما و شما قرار دارد و باید به این تمرکز کنیم که چگونه بتوانیم در سطح سیاسی و تخنیکی با آنها هماهنگ شویم و چگونه نتیجه هماهنگی به آنها فرصت مناسبتر فراهم کند و آنها بتوانند نقش خود را خوبتر ایفا کنند.
به اضافه اینکه نهادهای دولتی مسئولیت های اساسی در عرصه مهاجرت دارند، ده ها سازمان غیرانتفاعی نیز به ارزش میلیون ها افغانی، تفاهمنامه هایی را با این وزارت امضا کرده اند که اهداف این تفاهمنامه‌ها در حمایت از قشر آسیب پذیر عودت کنندگان و بیجاشدگان است. به همین ترتیب موسسات ملل متحد مانند کمیساریای عالی مهاجرت، سازمان بین المللی مهاجرت و سازمان خوراک جهانی پروژه ها و پروگرام های موثری در این زمینه دارند. موفقیت این همه پروژه و برنامه در ولایات کشور و تاثیرات آن روی جامعه عودت کننده و بیجاشده وابسته به نقش نظارتی موثر شما از برنامه ها و پروژه های یاد شده می‌باشد. با وجود اینکه در امور نظارت، بودجه و منابع محدود در اختیار شما می‌باشد ولی باز هم مسئولیت شما رفع نشده است. من به نوبه خود تلاش خواهم نمود تا بتوانم در این مورد با شما نهایت همکاری را داشته باشم.
برای اطمینان از دستاوردها، تاثیرات معنوی تطبیق پروژه ها و تغییر زندگی مستفدین پروژه ها لازم است در بخش گزارش دهی دقت کافی صورت گیرد. گزارش ها به صورت منظم، دقیق،‌شفاف و به موقع ارسال گردد. چنانچه شما نیز می دانید، سیستم گزارش دهی آنلاین تا حدی این مشکل را رفع نموده است و شما می توانید در اسرع وقت گزارش های خویش را ارسال نمایید و من نیز از طریق ریاست های مربوطه در جریان گزارش دستاوردها و چالش های شما خواهم بود و در صورت نیاز به صورت مستقیم با شما در تماس خواهم بود.
جا دارد به نکاتی دیگری نیز اشاره کنم
ما متعهد به اصلاحات همیشگی هستیم و اما این اصلاحات، در عین حالی که باید ظرفیت ما را بهبود بخشد، نباید امنیت شغلی کارکنان را به خطر اندازد. من در دستور کار خود دو ساحه را می‌بینم.
ساحه اول بازنگری همه فرایند‌ها و تقویت نقاط و مثبت و رسیدگی به نقاط ضعف و تداوم مسیر‌های خوبی است که تا حالا انتخاب شده است.
ساحه دوم برخی فعالیت‌های است که تاحالا تمرکز چندان به آن نبوده است. ظرفیت سازی پاسخگو،‌ خلق میکانیزم‌ های جدید حمایت از مهاجرین و در محراق توجه قرار گرفتن اصل منافع ملی و امنیت ملی افغانستان در کل فعالیت‌ها از این دست است. امید داریم از این طریق فصل جدیدی را آغاز کنیم که در آن وزارت مهاجرین دیگر در حاشیه نباشد و نقش خودش را خوب ایفا کند.
من به فعالیت غیر سیاسی اداره و برخورد تخصصی و مدیریتی با امور باور دارم و باور دارم که موفقیت ما به تمرکزمان به تخصص گرایی و شایسته سالاری وابسته است. امید وارم در کنار هم فصل جدیدی از خدمت گزاری موثر و نیک‌نامی را در این وزارت بسیار مهم رقم بزنیم و گام‌های بلندی در عرصه بهبود وضع آسیب پذیر ترین قشر جامعه برداریم.
در آخر؛
دفتر من برای شنیدن طرح ها و پیشنهادات و مشکلات شما بروی همه‌ی شما ها باز است و همکاران در این راستا با شما همکاری خواهند کرد. در این روزهای که در کابل تشریف دارید حتما دیدارهای جداگانه نیز خواهیم داشت. من در کنار سایر مسوولین از سکرتریت خودم شخصی را توظیف کرده که شما را در طول این چند روز همراهی کند و روز مره به من گزارش دهد. خودم نیز سر هرفرصتی سر زده احوالتان را خواهم گرفت. حضور به موقع و دوامدار شما در این سیمینار به من مهم است و آن را جدی بگیرید و اجازه دهید من گزارش حضور شما را از طریق دستیار خودم داشته باشم.
برای همه شما عزیزان آرزوی موفقیت می‌کنم.
السلام علیکم و رحمت الله و برکاته

تازه ترین خبر

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۱۸ - ۸:۵۷
Background image

نشست تخنیکی میان وزارت امور مهاجرین و سازمان بین‌المللی مهاجرت برگزار شد

بر ریاست محترم مولوی سعید احمد بنوری رییس دفتر مقام وزارت امور مهاجرین و عودت کننده گان، نشست تخنیکی با نماینده گان سازمان بین‌المللی مهاجرت به هدف بررسی وضعیت و مشکلات بیجاشده گان،. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۳/۱۳ - ۱۱:۴۷
Background image

به ارزش ده ها هزار دالر، وزارت امور مهاجرین یک تفاهم نامه همکاری را امضاء نمود

وزارت امور مهاجرین و عودت کننده گان یک تفاهم نامه همکاری به ارزش 72 هزار و 577 دالر امریکایی باموسسه  آواز شما به امضاء رسانید.
بر اساس تفاهم نامه عقد شده، پول مذکور در بخش آموزش های. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۱۱ - ۱۵:۴۱
Background image

وزیر امور مهاجرین با رئیس عمومی تنظیم امور کوچی‌های وزارت سرحدات، اقوام و قبایل دیدار کرد

محترم مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، با مولوی بصر صاحب زاده، رئیس عمومی تنظیم امور کوچی‌های وزارت سرحدات، اقوام و قبایل، دیدار کرد.
در این دیدار، در مورد رسانیدن کمک. . .

بازگشت به خبر